Otvoritev sezone potapljanja 2020

Otvoritev sezone potapljanja 2020 – potop v Krko v Novem mestu 11.1.2020

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto je ponovno organiziral že tradicionalno 26 akcijo otvoritve sezone potapljanja KPA Novo mesto.

Letos smo se zbrali v soboto 11.01.2020 ob 11 uri pred Klubom za podvodne aktivnosti Novo mesto, Župančičevo sprehajališče 1 – LOKA in se ob 12 uri potopili v reko Krko. Na akcijo so bili poleg članov Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto povabljeni tudi potapljači iz vse Slovenije, saj je akcija potekala tudi pod okriljem SLOVENSKE POTAPLJAŠKE ZVEZE (www.spz.si), udeležili so se je tudi kolegi z Republike Hrvaške. Na otvoritvi sezone se je zbralo več kot 110 udeležencev akcije iz različnih slovenskih potapljaških klubov, pa tudi iz sosednje Hrvaške (KPA Karlovac). S splava pa se jih je v reko Krko, ki je imela samo pet stopinj Celzija, potopilo kar 44.

To je bilo že 26. tradicionalno odprtje potapljaške sezone v Sloveniji. Udeležba je vsako leto odvisna od vremena, letos je ena izmed višjih po številu potapljačev v reko Krko. Le nekateri oz. 44 se jih je odločilo tudi za potop, kajti zimsko potapljanje je nekoliko specifično. Potrebna je večja varnost, udeležujejo se ga bolj izkušeni potapljači.

Priprave za izvedbo otvoritve sezone potapljanja 2019

 

Uradna otvoritev dogodka s podžupanom MONM

 

Krst novega čolna za reševanje

 

 
ZAPRI OKNO