O nas   

KJE SMO

Klub za Podvodne Aktivnosti
Zupančičevo sprehajališče 1 KPA logo
8000 Novo mesto

Davčna številka: 40106888

Transakcijski račun: SI56 0297 0025 3494 727

Matična številka: 5140269    

V Novem mestu smo bili potapljači organizirani med prvimi v Sloveniji. Pred štiridesetimi leti je KLUB združeval predvsem potapljače plavalce, kasneje pa smo razvili še številne aktivnosti. V tem obdobju smo ves čas aktivno delovali v Slovenskem in širšem prostoru. Povezovali smo se s sorodnimi klubi, ter smo člani Slovenske Potapljaške Zveze od vsega začetka.
Skozi naše izobraževalne programe je že veliko novomeščanov in drugih lahko spoznalo podvodni svet.
Vrsto let smo dokaj uspešno zadovoljevali naše finančne potrebe in si sami nakupili zavidljivo potapljaško opremo za naše članstvo in tudi za reševalno ekipo.
Ves čas smo ponosni, da smo novomeščani in radi se pohvalimo, da je pri nas prisoten posluh za naše delo. Vse, ki so nam pomagali ponosno in z veseljem imenujemo kjerkoli se pojavljamo v domovini in tudi drugje.
Doživeli smo vzpone in padce. Bili smo prvaki v več potapljaških športnih panogah in bili organizatorji evropskega tekmovanja v hitrostnem plavanju v Dolenjskih toplicah. Živeli smo v tem prostoru in za prostor.
V cel slovenski prostor smo močno prodrli z našo ekološko akcijo čiščenja in ohranjanja reke Krke.
Vrsto let deluje v okvirih našega kluba podvodna reševalna služba in bilo je veliko primerov pomoči pri iskanju in drugih opravil pod vodo.

   

Leto ustanovitve 1973

Leto včlanitev v SPZ 1974na vrh