EKO 2019 - Potapljači za čisto KRKO

08. 09. 2019

7.9.2018 smo člani Kluba za Podvodne Aktivnosti Novo mesto uspešno zaključili 26-ekolosko akcijo čiščenja reke Krke.

RTV SLO
Dolenjski list
Radio Krka

PODVODNA FOTOGRAFIJA 2019

07. 10. 2019

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto je organiziral razstavo podvodne fotografije naše lepotice Krke v kulturnem centru Janeza Trdine.

ČLANEK

 

EKO 2019 - Potapljači za čisto KRKO

21. 08. 2019

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto letos 7.9.2019 prireja ze 26-ekološko akcijo čiščenja reke Krke. Vsa ta leta smo akcijo izvajali tudi pod okriljem Slovenske potapljaške zveze. Ob tem se zahvaljujemo vsem, ki ste nam do sedaj na kakršenkoli način pomagali, da lahko danes rečemo, da je tudi z našo pomočjo Krka vse lepša in vse bolj privlačna tudi za obiskovalce ob in na vodi ter seveda tudi pod vodo. Tako kot vsa leta do sedaj se bomo trudili, da se boste med nami čim bolje počutili. Letošnje leto se bo akcija odvijala v soboto 7.9.2019 v Novem mestu. Akcija se bo izvajala tudi v sklopu projekta KRKA ŽIVI.

Zbor udeležencev bo pred KLUBOM ZA PODVODNE AKTIVNOSTI NOVO MESTO, Zupančičevo sprehajališče 1, 8000 Novo mesto ob 10:00 uri. Prosimo vse potapljače, da s seboj prinesete polne jeklenke.

PRIJAVA na OBRAZEC ali piši na EKO2019@kpa.si

 

člani KPA obiskali novomeške tabornike

Dobe 12. JUNIJ 2019

V petek 12. julija 2019 so štirje člani KPA Nm obiskali novomeške tabornike, ki so taborili v Dobah pri Kostanjevici. Tabornikom smo razkazali potapljaško opremo ter predstavili osnove potapljanja. Izvedli smo tudi praktični prikaz potapljanja. Poseben poudarek je bil pri upoštevanju varnostnih ukrepov pri potapljanju. Taborniki so preizkusili dihanje pod vodo z jeklenko, nekateri pa so tudi zaplavali in naredili kratek potop. Otroci so bili navdušeni. Sledilo je kar nekaj vprašanj glede starosti, ko otrok lahko naredi potapljaški izpit. Po uvodni predstavitvi se je izvedla demonstracija priprave in izvedba potapljanja. Vodenega preizkus potapljanja se je udeležilo kar nekaj tabornikov. Še več podobnih akcij, pa ni skrbi za podmladek.

VAJA CELOTNEGA SESTAVA PODVODNE REŠEVALNE SLUŽBE SLOVENIJE

Maribor 22. JUNIJ 2019

V soboto, 22. junija 2019, so bile  sklicane reševalne postaje iz podvodne reševalne službe (PRS) Slovenije, med njimi tudi člani reševalne postaje Novo Mesto iz Kluba za podvodne aktivnosti. Vaja se je izvajala na bregu in reki Dravi na območju Lenta v Mariboru. Namen usposabljanja je bil izboljšati usposobljenost pripadnikov PRS pri upravljanju s čolnom in sonarjem pri izvajanju reševanja. V prvem delu so bili predstavljeni predpisi s področja plovbe po kontinentalnih vodah, seznanitev z nevarnostjo rek in jezer ter varnostni ukrepi. V drugem delu smo izvajali praktično delo plovba s čolnom po reki in preiskovanje rečnega dna  s sonarjem. Obe aktivnosti sta zelo pomembni pri izvajanju reševalnih akcij, ker olajšata delo potapljačem reševalcem pri lociranju predmetov ali oseb. Iz podvodne reševalne postaje Novo mesto smo sodelovali vodja in trije pripadniki enote

KRKA ŽIVI 2019

02.05.2019

V soboto, na bivši dan mladosti 25. maja 2019 je na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu potekal dogodek KRKA ŽIVI, v organizaciji mestne občine Novo mesto. Med vsemi društvi, zavodi in podjetji, ki so predstavljali svoje dejavnosti, smo se tudi tokrat predstavili potapljači KPA Novo mesto. Na predstavitvi je sodelovalo 6 potapljačev, pred klubom na Loki smo imeli stojnico s promocijskim materialom in razstavo podvodnih fotografij. Mimoidočim smo predstavili klub in potapljaško dejavnosti, poleg tega pa izvedli predstavitveni in spoznavni potop. 
Prostor smo si delili tudi z Jadralnim klubom Novo mesto, kar je še popestrilo predstavitev.

Otvoritev potapljaške sezone 2019

12.01.2019

Člani Kluba za Podvodne Aktivnosti Novo mesto smo že 25-tič zapored organizirali Otvoritev potapljaške sezone.

Delo
Dolenjski list
Radio Krka

 
ZAPRI OKNO
script>